English

Rekonstrukce Domu kultury v Kroměříži (2016)

Budova, která se nachází v památkově chráněném území, ale především v centru dění kroměřížského kulturního života, se dočkala další rekonstrukce. Kromě opravy střechy nad Společenským sálem, bylo součástí projektu také vybudování vzduchotechnického kanálu a v neposlední řadě jsme dokončili stavební úpravy samotného Společenského sálu. Letošní plesovou sezonu si tak kroměřížští užijí za lepšího osvětlení i ozvučení. Vystupující umělci pak jistě ocení i nové řešení vybavení jeviště.

Rekonstrukce zahrnovala bourací, zemní i výkopové práce – ty probíhaly s maximálním ohledem na veřejnou zeleň v přilehlém parčíku. Strom nacházející se v blízkosti Domu kultury byl po celou dobu stavby chráněn před poškozením a v době vegetačního klidu došlo k odbornému přesazení vzrostlého keře, jenž uvolnil místo nově vybudovanému vzduchotechnickému kanálu pro chladicí jednotku. Nadzemní část tohoto kanálu najde uplatnění rovněž jako nová reklamní plocha.

Střešní konstrukce si vyžádala zpevnění ocelových vazníků, které byly opatřeny novým antikorozním nátěrem. Současně přibyl i systémový atestovaný protipožární podhled, na nějž jsme zavěsili podhled akustický. Zajištěna je tedy jak ochrana střechy proti ohni, tak i odpovídající akustika sálu.

Dům kultury v Kroměříži se nyní proměnil v příjemný prostor, kam se návštěvníci společenských akcí budou jistě rádi vracet.

Zpět na reference ↑