English

Rekonstrukce Kroměřížské nemocnice (2015)

V jihovýchodní části areálu Kroměřížské nemocnice vznikla nová záchytná protialkoholní stanice. Její provoz se přesunul z původního druhého patra budovy A do přízemí rekonstruované budovy H, což je praktičtější při příjmu klientů.

Rekonstrukce se týkala zejména vnitřního uspořádání záchytné stanice. Ta má samostatný vstup, na který navazuje příjímací pokoj a čtyři boxy sloužící jako odlukové místnosti. Zde jsou klienti umístěni bezprostředně po převozu a monitorováni kamerovým systémem. Mycí box byl řešen a vybaven tak, aby splňoval požadovaná bezpečnostní kritéria. Vzhledem k možné agresivitě přijímaných osob je veškeré zařízení odolné proti případnému poškození.

Celkem stanice pojme sedm klientů a na její chod dohlíží tříčlenný personál. I pro zaměstnance vzniklo v nových prostorách zázemí. K dispozici mají vlastní šatnu, sprchu, a WC. V plánu rekonstrukce byla také nová strojovna vzduchotechniky, kterou jsme vybudovali v suterénu. Přístupná je po stávajícím schodišti z kancelářské části.

Rekonstruovanou budovu H jsme zateplili izolací z minerální vlny, a snížili tak její energetickou náročnost na hodnotu B, tj. velmi nízká. Čelní fasáda byla opatřena dobře viditelným grafickým označením PZS. Tento nápis usnadní orientaci v areálu zvláště policistům, kteří přivážejí klienty na záchytnou stanici nejčastěji.

Zpět na reference ↑