English

Stavební úpravy budovy č. p. 2881 Přerov (2012)

Z budovy bývalé přerovské nemocnice se zastaralým vzhledem a střechou v havarijním stavu vznikla moderní administrativní stavba, která nabízí příjemné pracovní prostředí až pro šedesát lidí. Odstraněním nepotřebných příček a stavbou prosklených stěn se propojil interiér, díky čemuž vznikl otevřený, vzdušný kancelářský prostor včetně stylových zasedacích místností.

Rekonstrukce třípodlažní budovy trvala 14 měsíců, kdy jsme zbourali část objektu, přestavěli interiér a upravili venkovní prostor. Výrazně se změnily dispozice vnitřní plochy, protože zmizely některé příčky, což spolu s celoprosklenými stěnami podpořilo dojem otevřeného prostoru. Tím vznikly úhledné prostorné kancelářské prostory i zasedací místnosti, u kterých byl částečně zachován původní vzhled. Hlavní školicí místnost například připomíná bývalou tělocvičnu pro rehabilitace. Zároveň ale splňuje potřebné nároky na moderní, dynamický pracovní prostor.

Nevyhovující střechu nahradila zateplená konstrukce s kvalitnější střešní krytinou. Snížily se stropní podhledy pomocí minerálního kazetového podhledu, který zakryl rozvody vnitřních instalací a vzduchotechniku. Celý objekt tak umožňuje důkladné provětrávání i použití klimatizace včetně rekuperace a vytápí se pomocí plynových teplovodních kotlů. Díky tomu nabízí budova příjemné klima v zimě i horkých letních měsících.

Vzhledem k dřívějšímu zaměření budovy bylo třeba udělat novou kanalizační přípojku, protože původní vedla na inženýrské sítě nemocnice. Venkovní plochy jsme zpevnili, pokladli zámkovou dlažbou a osázeli zelení. Pracovníci i návštěvníci mají nově k dispozici celkem 27 parkovacích stání včetně míst pro handicapované. Zajištěno je bezbariérové užívání objektu a snadný přístup do budovy i sanitární zařízení pro imobilní osoby.

Zpět na reference ↑