Česky

Reconstruction of building no. 2881 in Přerov (2012)

The building of the former Přerov Hospital with an outdated appearance and the roof that was in disrepair was turned into a modern administrative building offering a workplace for more than sixty people. By removing redundant walling and by erecting glass walls the interior was opened thanks to which an open, airy office place was formed including stylish meeting rooms.

The reconstruction of a three-floor building took 14 months when we had pulled down a part of the building, rebuilt the interior and touched up the outer area. The layout of the inner area changed significantly because some walls disappeared, which together with the glass walls supported the impression of an open space. Neat and spacious office area thus arose as well as meeting rooms where their original appearance was partly preserved. The main training room for example reminds of an old rehabilitation gym. However, at the same time it meets the demands on modern, dynamic workplace.

The unsatisfactory roof was replaced with an isolated construction with a higher-quality roofage. The ceilings were lowered by the means of a mineral cassette ceiling which covered the inner installation distribution and the ventilation. The entire building thus enables thorough ventilation as well as the use of air-conditioning including recuperation and is heated by gas hot water boilers. Thanks to this system the building offers a very pleasant climate in winter as well as in hot summer months.

With regard to the former ocuppation of the building it was necessary to make a new waste pipe because the old one led to the underground utilities of the hospital. At the exterior of the building we built fencing separating the grounds from the hospital. The outdoor areas are solidified, with the laid paving and planted greenery. 27 parking places are at disposal for the employees as well as visitors including the spaces for people with disabilities. The barrier-free use of the building is ensured as well as the easy entrance and the sanitary facilities for disabled persons.

Back to references ↑